×
×

Gratis offertes voor het uitvoeren van kasseiwerken

Op zoek naar een kasseilegger die je kan helpen bij het leggen van je kasseien terras? Wij kunnen je hierbij helpen. Vul onderstaand formulier in, en wij gaan voor jou op zoek naar de beste specialisten in het leggen van een kasseien terras. Deze specialisten leggen je vervolgens elk een gratis offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je terras.

Geen goede offerte gekregen? Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en zonder enige verplichting.


Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

terras-aanleg.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Een kasseien terras aanleggen: inspiratie en richtprijzen

Kasseien worden al van oudsher gebruikt voor allerlei bestratingswerken. Zeker in België en Noord-Frankrijk zijn ze altijd heel populair geweest. Ook voor terrassen komen kasseien in aanmerking. Ze zijn immers heel stevig en duurzaam, en geven je terras een heel authentieke look.

Hoe worden kasseien juist gelegd? Welke voordelen en nadelen zijn verbonden aan het kiezen voor kasseien? En wat is de prijs voor een kasseien terras?

In dit artikel:

Wat zijn de voordelen en nadelen van kasseien voor terrassen?

Een terras in kasseien heeft heel wat interessante voordelen. Maar er zijn ook enkele nadelen aan verbonden. Hier vind je alle voordelen en nadelen opgelijst.

Voordelen van kasseien

+ Kasseien worden vaak gekozen omwille van hun authentieke looks. Bovendien worden kasseien mooier naarmate ze ouder worden. Het slijtageproces draagt alleen maar bij tot die authentieke look van kasseien.

+ Het feit dat kasseien in het verleden vaak gebruikt werden voor bestrating, toont alleen maar aan dat ze heel stevig en duurzaam zijn. Een terras in kasseien gaat een leven lang mee.

+ Moest er toch schade optreden, dan kan de schade heel makkelijk hersteld worden. Beschadigde kasseien kunnen snel vervangen worden zonder dat je een heel nieuw terras moet aanleggen.

Nadelen van kasseien

Sommige soorten kasseien kunnen glad worden wanneer het geregend heeft. Zeker bij de vlakke kasseien is dit het geval.

Kasseien zijn niet altijd even aangenaam om op te lopen.

Bij een terras in kasseien moet je ook altijd een randafsluiting voorzien. Zoniet kunnen de kasseien na verloop van tijd gaan verschuiven.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuw terras plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van de zon op je nieuw terras!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een zonnig en rustgevend terras, waar je optimaal kan genieten van je tuin? Laat het niet bij een droom blijven. Vraag gratis offertes aan, vergelijk prijzen, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
terras aanleggers

aanvraag starten


kasseien © Shutterstock - Een terras met kasseien straalt één en al charme en authenticiteit uit

Welke soorten kasseien zijn er?

Er zijn verschillende soorten kasseien te verkrijgen. Ten eerste kan je al een onderscheid maken tussen nieuwe kasseien en oude tweedehands kasseien. Deze laatste groep is zeer populair, misschien zelfs nog populairder dan de nieuwe kasseien. Dat komt omdat hun oude afgesleten look een heel charmante uitstraling heeft. Sommige bekende kasseisoorten zijn zodanig populair op de tweedehandsmarkt dat ze nauwelijks nog te vinden zijn. Ook het feit dat ze niet meer worden gemaakt draagt bij tot hun exclusiviteit. De kasseien van de Belgische porfier zijn hier een mooi voorbeeld van.

Wel is het mogelijk om nieuwe kasseien een oudere look te geven, mits een speciale behandeling. Ze krijgen dan toch min of meer het uitzicht van de Belgische porfier.

Naast het onderscheid tussen nieuw en tweedehands wordt er ook een onderscheid gemaakt op basis van de natuursteen van waaruit de kasseien gemaakt worden. Zo zijn er een aantal bekende kasseisoorten op te lijsten:

Belgische porfier

Belgische porfier is een kasseisteen die afkomstig is uit de groeve van Quenast. De kassei is één van de bekendste en meest gebruikte kasseisoorten. Porfier heeft een blauwgroene tot blauwgrijze kleur.

Belgische Porfier is één van die kasseisoorten die niet meer nieuw gemaakt worden. Ze zijn enkel nog te verkrijgen op de tweedehandsmarkt, waar het zeer populair is. Ook op de tweedehandsmarkt is deze kasseisteen zeer moeilijk te vinden.

Belgisch Gres

Belgisch Gres is net als de Porfier van Belgische makelij. Belgisch Gres is daarentegen wel van zandsteen gemaakt, en daarom ook minder hard dan de Porfier.

Belgisch Gres heeft voornamelijk een grijs-beige kleur, en vlakt na verloop van tijd mooi af.

Zweeds Graniet

Zweeds Graniet is een Scandinavische kasseisoort met een grijze-roze kleur. Opvallend aan deze kasseisteen is de grote hoeveelheid ijzererts in de steen. Hierdoor kan deze steen soms glinsteren van zodra de zon erop schijnt.

Kandla

Kandla is een kasseisoort afkomstig uit India. Het is gemaakt van zandsteen, en heeft een grijze of bruine kleur. De grijze stenen bevatten een hoge hoeveelheid ijzer, waardoor ze na het leggen soms kunnen roesten.

Portugees Graniet

Portugees graniet is een kasseisoort uit Portugal. Het heeft een mooie grijze tot grijsblauwe kleur. Ook een zwarte versie is mogelijk.

Turks Basalt

Ook Turks Basalt is vrij populair. Het is een harde steensoort met een prachtige zwarte uitstraling. Turks Basalt wordt daarom vaak gebruikt bij bestratingen, aangezien je er hele mooie patronen mee kan maken in combinatie met lichtere kasseistenen.

Vietnamees Basalt

Tot slot is ook Vietnamees Basalt vrij populair. Dit is een harde vulkanische steensoort afkomstig uit Centraal Vietnam. Ook Vietnamees Basalt heeft een mooie en homogene donkere kleur. Het kan perfect gecombineerd worden met lichtere kasseisoorten, wat voor een mooi effect zorgt.

kasseien © Shutterstock - Kies je voor een terras met kasseien, dan heb je de keuze uit verschillende soorten kasseien

Welke mogelijke uitvoeringen zijn er?

Ook qua uitvoeringen kan je een onderscheid maken tussen verschillende kasseistenen. Dit zijn de meest voorkomende uitvoeringen.

Boeren kasseien

Met boeren kasseien kies je voor een mix van verschillende kasseisoorten in meerdere formaten.

Mozaïek kasseien

Mozaïek kasseien zijn kleine vierkante kasseisteentjes. Je kan ze kiezen met afmetingen van 7 op 7cm tot max 9 op 9cm.

Platines

Platines zijn afgeplatte kasseien. Deze stenen zijn iets aangenamer om op te wandelen. Een bekende platine soort zijn de Kandla kasseien.

Hoe worden kasseien gelegd?

Een terras in kasseien heeft een goede ondergrond nodig. Voor dit type terras wordt steeds voor een fundering van een losse laag gestabiliseerd zand gekozen. Het zandbed moet niet worden uitgevlakt, iets wat je bij het leggen van klinkers wel zou moeten doen. De kasseien worden vervolgens in een kuiltje in het zand geplaatst, en verder aangeklopt met een rubberen hamertje. Er wordt een gespannen metselkoord gebruikt om de kasseien goed recht te plaatsen.

Laat je kasseien terras zeker leggen door een professionele vakman. Het leggen van kasseien is namelijk specialistenwerk.

Nadat alle kasseien zijn gelegd, worden ze overgoten met een dun mengsel van zand en cement. Dit mengsel wordt met behulp van een trekker goed over de kasseien uitgesmeerd, zodat alle voegen goed gevuld zijn. Met water worden de stenen goed afgespoeld.

Tot slot wordt ook nog zand over de kasseien uitgestrooid, en worden de stenen schoon geschuurd. De laatste cementresten die overbleven worden hiermee verwijderd.

Nadat dit alles is gebeurd, moet het kasseien terras drogen, en mag er acht dagen niet op gelopen worden.

Hoe een terras in kasseien onderhouden?

Kasseien zijn heel stevig en duurzaam. Ze gaan een leven lang mee. Wel moet je ze regelmatig reinigen om je terras er netjes te laten uitzien.

Een kasseien terras kan je best reinigen met een borstel, warm water en een beetje natuurzeep.

Indien je terras kampt met ernstige verontreiniging, zoals vlekken, dan kan je eventueel overschakelen naar agressievere schoonmaakmiddelen, maar hier moet je voorzichtig mee omspringen. Het kan immers zijn dat je kasseien hier slecht op reageren. Vooral de kasseien op basis van zandsteen kunnen gevoelig zijn voor zure reinigingsproducten.

Gebruik eventueel een verdunde oplossing, bijvoorbeeld 1 op 10, en probeer dit al eens uit op een klein stukje van het terras. Indien dit niets uithaalt, dan kan je proberen om de oplossing iets sterker te maken.

Wat is de prijs van een terras in kasseien?

In vergelijking met andere materialen is een terras in kasseien vrij duur. Dit komt niet alleen door de soms hoge kostprijs voor de kasseien zelf, maar ook door de hoge arbeidskosten. De kasseien moeten immers één voor één gelegd worden.

Voor de kasseien zelf reken je best op een prijs tussen de 20 en de 40 euro per vierkante meter. Voor het leggen van de kasseien reken je op nog eens een bijkomende kost van 25 tot 40 euro per vierkante meter.

Laat je kasseien terras zeker leggen door een professionele vakman. Het leggen van kasseien is namelijk specialistenwerk. Niet alleen moeten je kasseien egaal gelegd worden, je moet ook nog eens rekening houden met bijvoorbeeld legpatronen.

Gratis offertes voor het uitvoeren van kasseiwerken

Op zoek naar een kasseilegger die je kan helpen bij het leggen van je kasseien terras? Wij kunnen je hierbij helpen. Vul onderstaand formulier in, en wij gaan voor jou op zoek naar de beste specialisten in het leggen van een kasseien terras. Deze specialisten leggen je vervolgens elk een gratis offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je terras.

Geen goede offerte gekregen? Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en zonder enige verplichting.


terras aanleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Terrastegels: het complete overzicht
Terrasklinkers: het complete overzicht
Offertes voor terrasaanleg